Un tricou costa 50 lei.Cat costa tricoul dupa o scumpire cu 10%.Va rog frumos sa ma ajutati

2
(10+100)%=110%
10% din 50 = 10/100 x 50 = 1 / 10 din 50 = 50 : 10 = 5 lei ( 10 % ) 50 + 5 = 55 lei ( costa acum tricoul )
mai pe intelesul tuturor, la o scumpire de 10% inseamna 1 leu la fiecare 10 lei, cum ai 50 lei inseamna 5 lei, deci 50+ 5 = 55. Asa si cand ai scupiri si cu 20 %, 2 lei, 30% 3 lei la fiecare 10 lei!! Spor la treaba!!

Răspunsuri

2014-09-20T15:26:17+03:00
100%+10%=110%

100%.....50 lei
110%..... x lei
_________________
x=110x50/100
x=55 lei
1 5 1
2014-09-20T15:28:10+03:00
10% din 50 =  \frac{10}{100} x50 =  \frac{1}{10} x 50 = 5 lei
50 lei (pretul initial) + 5 lei = 55 lei (pretul final)
1 5 1