Răspunsuri

2014-09-20T14:27:55+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
      Ultima carte citita de mine a fost ,,Amintiri din copilarie'' de Ion Creanga. Este o carte placuta, usor de citit si amuzanta. Am citit-o pe neresuflate, intotdeauna eram curioasa sa vad ce mai facea poznasul Nica. Mi-a placut, de asemenea, descrierea plina de respect si admiratie a parintelui Ioan si ale baditei Vasile.
      Cel mai mult mi-a placut ca autorul povesteste cu haz intamplarile petrecute, starnindu-mi veselia.  Limbajul personajelor este plin de savoare, utilizand apelative de genul ,,mai porcane'', ,,spanzuratule'', ,,ghiavole'' etc. Faptele sunt comentate cu mult haz ,, Cat pe ce sa puie mana pe mine''.
       Intamplarile sunt prezentate ca si cand autorul ar sta asezat pe o lavita si ar povesti. Povestirea este insotita de gesturi, mimica si comentarii.
      Personajul meu preferat era desigur Nica. Mi-a placut pentru ca era un copil istet , care gasea intotdeauna modalitatea de a-si pune planul in aplicare. Stia sa se prefaca si prin siretenie putea convinge pe oricine de bunele sale intentii, mai ales pe matusa Marioara. Era mereu constient de pagubele facute si spera mereu la o iertare.
       Am apreciat mult faptul ca autorul a recunoscut ca a facut multe nazbatii in copilare, desi s-a straduit intotdeauna sa fie cuminte. Parca povestea copilaria ,,copilului universal'' reusind sa ma faca sa-mi amintesc de unele nazbatii facute de mine. Cel care nu a facut o nazbatie nu a avut copilarie.
      A fost o carte frumoasa pe care as recitio oricand.
       
119 4 119
mltumesc
multumesc din tot suletul meu
e bn? iti place?
da mult va multumesc
multumesc