Am o tema la psihologie care suna cam asa:Argumentati un punct de vedere personal cu privire la ideea conform careia insusirea si dezvoltarea limbajului verbal nu pot fi separate de activitatile copilului si de comunicarea cu cei din jurul sau.
A facut cineva tema sau poate sa-mi argumenteze cineva corect?

1

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-02-15T22:42:19+02:00
Activitatea principală a copilului este să învețe. Însă este foarte dificil să înveți dacă nu ai un limbaj cu care să comunici, să ceri, să îi înveți pe alții sau să afli tu. Din această cauză, limbajul este un prim pas în a cunoaște lumea exterioară. Acesta controlează felul în care gândești, fără acesta nici nu prea poți să gândești. Limbajul limitează uneori, dar de obicei ajută gândirea să funcționeze. Limbajul este diferența dintre om și maimuță, deoarece maimuța nu poate vorbi, deci nici gândi. Fără limbaj, deci, nu ești om, așa că un copil care nu învață limbajul a trăit degeaba.
Comunicarea se realizează prin limbaj. E adevărat, există și forme mai primitive de a comunica dar acestea sunt ineficiente și unele informații nu pot fi captate. Activitățile pot fi ghidate printr-un singur fel -- prin limbaj! Fără acesta, copilul face numai ce dorește, indiferent dacă este greșit sau corect.

Eu nu am primit niciodată această temă și am terminat lecția cu limbajul acum ceva vreme... Se poate spune că am fost... norocos?