Efectuati :a) 2 · (-1) +3 · (-2) -4: (-1) + (-8) b) (-2) ·Efectuati :
a) 2 · (-1) +3 · (-2) -4: (-1) + (-8)
b) (-2) · [(-12):(-4+9-2)-(-5-6)]:2
c) {3 · 9-3 · [4+ (-9) - (-1)]} + [5 · 8-8 (-8] : (-8)

La a raspunsul este -12
La b raspunsul este 3
La c raspunsul este 20

Dar nu stiu cum sa ajung la rapsunsuri..

1

Răspunsuri

2014-09-20T11:35:20+03:00
A)-2-6+4-8=-16+4=-12
b)(-2)x[(-12):(-4+9-2)-(-5-6)]:2=
(-2)x[(-12):3-(-11)]:2=
(-2)x[(-4)-(-11)]:2=
(-2)x(-4+11):2=
(-2)x7:2=
(-2)x3,5=
--7
c){3x9-3x[4+(-9)-(-1)]}+[5x8-8(-8):(-8)]=
[27-3x(4-9+1)]+(40-8x1)=
[27-3x(-4)]+(40-8)=
27+12+32=

71
27+12+(40+64):(-8)=27+12+104:(-8)=
39-13=26
nu se vad bine parantezele
Mersi ! Dar decat prima este buna ! Si am reusit sa le fac singura :3