Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-15T20:50:33+02:00
 \frac {x}{3} +  \frac{2x}{5} - 0.4x + 1,(6)x - x = 

 Prima fractie o amplifici cu 5 iar a doua cu 3 si ne da:
 \frac{5x}{15}+ \frac{6x}{15}- 0.4x + 1,(6)x - x =
Dupa 0,4 il transformam in 4 pe 10 si 1.(6) in 1 \frac{6}{9}  si introducand 1 in fractie ne da 15x pe 9:
 \frac{5x}{15}+ \frac{6x}{15}-  \frac{4x}{10} +  \frac{15x}{9}    - x=
 \frac{5x+6x}{15} - \frac{4x}{10} + \frac{15x}{9} - x=

  \frac{11x}{15}-  \frac{4x}{10}+  \frac{15x}{9} - x=
Dupa Primele doua fractii le aducem la acelasi numitor. Prima o amplific cu 2 iar a treia cu 3:
\frac{22x}{30} - \frac{12x}{30} + \frac{15x}{9} - x=
Calculam:
 \frac{22x-12x}{30}+ \frac{15x}{9} - x =  \frac{10x}{30} + \frac{15x}{9} - x =

Dupa aducem fractile la acelasi numitor. Prima o amplific cu 3 iar a doua cu 10:
\frac{30x}{90} + \frac{150x}{90} - x=  \frac{30x + 150x}{90} - x=  \frac{180x}{90} - x
Il amplificam pe x cu 90.
 \frac{180x}{90} - \frac{90x}{90} = \frac{180x-90x}{90}= \frac{90x}{90}
Simplificand 90 cu 90 ne da rezultatul X