Răspunsuri

2014-09-17T18:31:40+03:00
(3/6)^3-2*1  =(3/6)^1 
daca vrei sa faci si impartirea iti da 0,5
paranteza patrata 0,8 +2,1 : (1- 1pe5 - 0,1)*5 inchidem paranteza patrata :15,8 - 2. Doamne ce desteapta esti!
deci:0.1=1/10; amplific din paranteza rotunda pe 1 cu 10 si pe 1/5 cu 2 si vom avea: [8/10+2/10: (10/10-2/10-1/10)*5]:158/10-2= (8/10+21/10 : 7/10 *5) *10/158-2 = (8/10+21/10 * 10/7*5)*10/158-2 = (8/10+15/1) *10/158 -2 [amplific 15/1cu 10] si vom avea = (8/10+150/10 ) *10/158-2 = 158/10 * 10/158 -2 [simplificam pe diagonala 158 cu 158 si 10 cu 10 si vom avea] = 1-2 = -1
auzi dar la primul ex ai zis sa simplific (-45/36) si imi da -5/8 dar nu merge
deci iti voi face simplificarea pas cu pas: 3/6 * (-45/36) PASUL 1: simplifici 3 cu 36 prin 3 si vei avea: 1/6 * (-45/12); PASUL 2: simplifici 45 cu 12 prin 3 si vei avea: 1/6* (-15/4) PASUL 3: simplifici 6 cu -15 prin 3 si vei avea: 1/2* (-5/4) => rezultatul va fi -5/8
multumesc mult
2014-09-17T18:36:36+03:00
Reguli de calcul cu puteri : a^m*a^n = a^ (m+n)

(3/6)^3 - (3/6)^3 = 0 
ATENTIE FT MARE !!!!!!