Răspunsuri

2014-09-17T17:32:55+03:00
Pai scrii doua trei carcterizari de la genul epic daca nu stii cauti pe net si scrii cateva figuri de stil din text , ca actiunea este pusa pe seama unor personaje si scrii personajul care este principal , mai multe.
2014-09-17T18:06:08+03:00
             În opinia mea, opera literară "Amintiri din copilărie " ade Ion Creanga aparţine unei creaţii epice deoarece prezinta particularităţile acesteia:este scrisă în priză,iar autorul îşi exprimă în mod indirect ideile şi gândurile prin intermediul acţiunii şi al personajelor.
              În primul rând se remarcă prezenţa unui fir narativ :(acum spui tu o intamplare haioasa pe scurt). Întâmplările sunt relatate la persoana a 3 a de un narator omniscient,dar nu obiectiv,întrucât atitudinea sa faţă de cele prezentate este ironica.
                În al doilea rând ,modurile de expunere sunt specifice :este prezentă naraţiunea,cu rol în înlănţuirea faptelor,descrierea ce contribuie la portretizarea personajelor(spui cum arata) şi dialogul ,cu rol de dinamizare a actiunii.Numarul personajelor este limitat/mare (zici personajele) ,iar coordonatele spaţio-temporale,sunt si ele restranse(spui unde s-a intâmplat acţiunea),ceea ce sustine incadrarea textului in specia epica a schitei.
                   Coroborând argumentele mentionate,putem afirma ca opera citata apartine genului epic.
    *Sper că te-am ajutat ...:*
1 4 1