Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-17T17:14:17+03:00
A. radical din 27 = 3 radical din 3
radical din 12 = 2 radical din 3
radical din 48 = 4 radical din 3
radical din 75 = 5 radical din 3 
rezolvarea este:
= 4*3 radical din 3 - 5*2 radical din 3+ 3*4 radical din 3 - 2*5 radical din 3 = 
= 12radical din 3 - 10 radical din 3 + 12 radical din 3 - 10 radical din 3 = 
= 2radical din 3 + 2 radical din 3 = 
= 4 radical din 3

b. (2radical din 2-3)^2 = (2radical din 2)^2-2*2radical din 2*3 + 3^2 = 4*2-12radical din2+9 = 17-12radical din 2 
3 5 3