(2+√3) totul la puterea a2 (1+√3) (1-√3)
(1+
√2)totul la puterea a2 (3√2-1) (3√2+1)
(
√5+2)totul la puterea a2 (2√2-3) (2√2+3)
(2
√3+1) totul la puterea a2
(
√3- 2) totul la puterea a2
(2-
√2) totul la puterea a2
(3-
√3)totul la puterea a2
(3
√2-1)totul la puterea a2
Nu ma pricep deloc la ele , va rog ajutati-ma le urasc :(((

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-17T16:34:11+03:00
 aplici formulele: (a+b)^2=a^2+2ab+b^2; (a-b)^2=a^2-2ab+b^2;  (a-b)(a+b)=a^2-b^2
(2+ \sqrt{3} )^2 = 2^2+2*2* \sqrt{3} + radical din 3 la puterea 2 = 7+4radical din 3;  ( a este primul termen, b este al doilea termen ) 

(1+radical din 2)^2 = 1^2 +2*1*radical din 2 + radical din 2 la puterea 2 = 3+2radical din 2

(radical din 5+2)^2= radical din 5 la puterea 2 + 2*radical din 5*2 + 2^2 = 5+ 4 radical din 5 + 4 = 9+4 radical din 5

(2radical din 3+1)^2 = (2radical din 3)^2 + 2*2radical din 3*1 +1^2 = 13+4radical din 3

(radical din 3-2)^2= radical din 3^2 - 2*radical din 3*2  + 2^2 = 7-4radical din 3

(2-radical din 2)^2=2^2-2*2*radical din 2+2=6-4radical din2

(3-radical din3)^2=9-2*3*radical din 3 + radical din 3^2 = 9+3-6radical din 3 = 12-6radical din 3

(3radical din 2-1)^2= (3 radical din 2)^2-2*3 radical din 2*1+ 1= 9*2-6radical din 2+1=19-6radical din 2

(1+radical din 3)(1-radical din 3)= 1^2- radical din 3^2=1-3=-2

(3radical din 2-1)(3radical din 2+1)= (3radical din 2)^2-1^2 = 9*2-1=17

(2radical din 2-3)(2radical din 2+3)= (2radical din2)^2-3^2=4*2-9=-1