Cum a fost descrisa Otilia de catre celelalte personaje in Romanul Enigma Otiliei de George Calinescu?

2
Felix o vede pe Otilia frumoasa, inteligenta, altruista, talentata:"Otilia e foarte frumoasa si apoi e culta si talentata". "frivola numai in aparenta, in fond esti inteligenta si profunda".
Aglae Tulea ii inoculeaza de timpuriu complexul orfanului. Ea considera ca Otilia urmareste averea lui Giurgiuveanu, ca este vicleana si femeie usoara:"Fete ca ea pentru asta sunt. Sa traiasca discret cu baietii din familie'. Pascalopol vede in Otilia aceleasi calitati ca si Felix, in plus o scuza pentru usurinta cu care se lasa intretinuta: "Ea nu a vut niciodata ideea ca e curtezana..."
Aurica o include intr-o categorie inferioara: "... o fata de conditia ei'si crede(ca si mama ei) ca Otilia e sireata. Weissmann o pretuieste pt frumusete si eleganta, dar ii vede si trasaturile adanci: "Orice femeie care iubeste un barbat fuge de el, ca sa ramana in amintirea lui ca o aparitie luminoasa."
Stanica Ratiu ii apreciaza calitatile dar crede ca Otilia face totul din interes si ca ar fi o sotie protrivita pt el pt a urca pe scara sociala. De asemenea, o considera capabila de compromisuri.
Costache Giurgiuveanu o crede inca un copil si o numeste "fe-fetita mea". Cam atat, sper ca te-am ajutat! Si eu facut despre Otilia si lucrurile astea le-am facut in clasa. Bafta!

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2013-12-19T08:40:27+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Costache o vedea ca pe "fe-fetita lui"
Pascalopol spune"o fata delicioasa, pentru mine o enigma"
Felix o considera o fata superioara
Aurica o invidiaza
Stanica Ratiu: fata faina

2013-12-19T14:55:09+02:00
Costache o vedea ca pe fe-fetita lui
Pascalopol spune"o fata delicioasa, pentru mine o enigma
Felix o considera o fata superioara
Aurica o invidiaza
Stanica Ratiu: fata faina