Răspunsuri

2014-09-16T21:54:28+03:00

              O zi din vacanta mea de vara      

         In vacanţa de vară am vizitat cu părinţii mai multe ţări europene cu destinaţia Veneţia, un oraş care se află în Italia.        

        Drumul a  fost puţin obositor, dar Veneţia a fost minunată.

        Este un oraş vesel şi luminat seara, cu restaurante din care se aude susurul muzicii clasice, cu clowni, artişti ai străzii care pictează portrete vii şi peisaje de vis.                     

         Am vizitat orasul cu străzi dantelate de apă de culoarea smaraldului iar cu vaporetul am mers în Piaţa San Marco, inima Veneţiei. Acolo tronează Palatul Dogilor înconjurat de mii de porumbei prietenoşi. I-am hrănit şi cu această ocazie am putut face fotografii înconjuraţi de ei.     

      Ne-am continuat plimbarea  prin piata, pe sub nenumarate arcade si am vizitat magazinele de lux, cu bijuterii, tablouri masti si suveniruri.

      Nu puteam  să nu facem şi o plimbare liniştită cu gondola, acea lebădă neagră care te cufundă în perne moi. Mergând cu ea pe canalele oraşului, am avut senzaţia că timpul a stat  în loc.

       Am admirat clădiri vechi, biserici impunătoare şi am rămas uimiţi când am văzut semafoare pe  apă şi bărci folosite ca taxiuri.         

        Când am plecat de la ponton şi am privit cum gondola se îndepărtează uşor, ne-am dat seama căt de frumoasă şi neobişnuită este Veneţia.         

       Ea va rămâne o amintire de neuitat .

3 5 3