Răspunsuri

2014-09-16T21:01:35+03:00
         Dupa parerea mea este foarte important sa vorbim corect romaneste, mai ales ca este limba noastra natala si trebuie sa ne intelegem cu semenii nostrii.
         In primul rand daca fiecare va scrie si va vorbi dupa cum il taie capul la un moment dat ar fi haos si nu ne-am mai intelege intre noi. Cartile, presa ar fi greu de citit si ar deveni obositoare la un moment dat....sa tot ghicim ce a vrut sa spuna.
         In al doilea rand consider ca rolul cel mai mare in educarea noastra o are scoala. Aceasta nu ar trebui sa coboare stacheta, sa aiba oameni bine pregatiti care la randul lor sa ne invete pe noi. La urma urmei tara ar avea doar de castigat.
         In concluzie consider ca ar trebui sa se investeasca mai mult in cultura.
2014-09-16T21:25:21+03:00
Este o mare necesitate de a vorbi corect limba materna.Fiecare din noi este nevoit sa o cunoasca si sa o respecte.Daca privseti atent lumea ce ne inconjoara,observi multe neologisme,ceea ce nu e prea placut,insa ar trebui sa ne autoeducam si corecatam.Limba Romana este o istorie si un popor,iar vorbirea da dovada de respectul fata de stramosii ce ai luptat pentru ea.Intelectul se ascunde in modul si corectitudinea exprimarii,iar exprimarea la rindul ei,face parte dintr-o limba vorbita corect si politicos.Persoanele destepte constientizeaza faptul ca vorbind stilcit,nu ajungi niciunde,asta ii caracterizeaza si ii motiveaza spre o vorbire cit mai corecta.
2 3 2