Tata a cumparat de la piata 3 kg de cartofi la pretul de 4,5 lei/kg,1 kg de morcovi la pretul de 7,3 lei/kg,2,5 kg de sfecla la pretul de 5,2 lei/kg si un pepene verde de 4,5 kg la pretul de 5,5 lei/kg. au fost suficienti 60 lei pentru a achita cumparaturile? au mai ramas bani?citi? ajutatima va rog urgent am nevoie de rezolvare va roooooog (K) ms.(K)

2

Răspunsuri

2014-09-16T18:34:03+03:00
(3*4,5)+(1*7,3)+(2.5*5.2)+(4.5*5.5)=13,5+7,3+13+24,75=58.55 atat au costat cumparaturile
au ramas 60-58,55=1,45 lei
2 3 2
2014-09-16T18:34:29+03:00
3x4,5=13,5lei cartofi
2,5x5,2=13lei sfecla
4,5x5,5=24.75lei costa pepenele verde
13,5+7,3+13+24,75=58,55lei costa cumparaturile
60-58,55=1,45lei iau mai ramas rest
este cea mai buna rezolvare?