Răspunsuri

2014-02-15T17:37:40+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Fericirea este o stare mentală complexă, care presupune emoții pozitive și satisfacție. Ea poate fi atinsă prin mai multe moduri, iar un fel de a atinge fericirea este de a-ți urma idealurile, fără să asculți de cârcotelile celorlalți. 

Omul este capabil nativ sau dobândește de-a lungul anilor capacitatea de a empatiza. Este esențial, atunci când ai relații sociale cu cineva, să poți interpreta corect starea acestuia și să te raportezi la ea. Dacă prietenul tău, pare abătut, este bine să îl întrebi ce probleme are și să îl ajuți să le rezolve în măsura propriilor puteri. Discuţiile de acest fel ajută la fortificarea relaţiilor şi la ridicare încrederii din partea prietenilor. 

Oamenii tind să își uite prietenii, atunci când câştigă de lozul cel mare. Ne amintim de prieteni, atunci când ne lovim de greutăți, când pierdem pe cineva drag. În aceste momente este esențial suportul pe care îl primim de la prieteni. Dar prietenia presupune un schimb emoţional continuu. Atunci când te interiorizezi şi nu mai primeşti sugestiile prietinlor tăi, rişti ostracizarea şi excluderea din grup. 

Deși este capabil să se bucure de fericirea celuilalt, nu sunt rare cazurile când invidia întunecă rațiunea și unii oameni nu pot să își exprime sincerele felicitări pentru seamănul său. Totul se transformă într-o telenovelă, care are ca ultim scop „moartea caprei vecinului”.

Atunci când îți exprimi părerea sinceră, faci un serviciu celui cu care conversezi. Fericirea personală presupune pe lângă o doză mare de sinceritate și capacitate de a arbora o atitudine pozitivă. Dalai Lama a spus că fericirea vine din acțiunile proprii. Fiecare om este făuritorul succesului său. 

Starea de fericire nu implică neapărat atingerea tuturor obiectivelor, este mai degrabă mulţumirea pe care o simţi la un moment dat pentru lucrurile care au loc în viaţa ta, o aplicare a dictonului latin „Carpe diem!”.

Reacţia sinceră şi lipsită de reavoinţă faţă de fericirea celuilalt este calea corectă. Deseori suntem crispaţi, iar insuccesele ne demoralizează.Fii un spirit pozitiv, poartă curajos ochelari cu lentile roz şi vei putea să te bucuri de performanţele altora şi vei putea să fii şi tu la rândul tău fericit şi lipsit de griji.