Răspunsuri

2014-09-15T19:13:03+03:00
Uite asa se face:
(x-6)la a 2-a=25=> modul de x-6=5.
Modulul are 2 cazuri 
1 Cand este pozitiv adica x-6=5=>x=11
2 Cand este negativ adica -(x-6)=5=>-x+6=5=>-x=-1 rezulta ca x=1.
A=1,11.
sper ca team ajutat.
Abisaby, rezolvarea lui Sandy2 este corecta. Mai trebuia sa scrie A={1; 11}
Trebuia sa-l atentionezi ca mai are de scris un rand, sau il lasai si isi aducea el aminte. Rezolvarea nu e gresita. Mai trebuia sa scrie rezultatul si in alta forma.
Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-15T19:17:28+03:00
(x - 6)² = 25
x² - 12x + 36 - 25 = 0
x² - 12x + 11 = 0
x² - x - 11x + 11 = 0
x(x - 1) -11(x - 1) = 0
(x - 1)(x - 11) = 0
x1 = 1
x2 = 11
=> A = {1; 12}

 
1 5 1