Răspunsuri

2014-09-15T18:05:50+03:00
 Alimentatia reprezinta domeniul in care se fac cele mai grave erori. Omul modern se hraneste intr-un mod nesanatos, mananca prost si mult. Asa se face ca o persoana din doua sufera de exces de greutate (depasirea cu peste 10% a greutatii normale). Aceasta are efect nefast asupra sistemului osos, a scheletului si asupra aparatului motor, in special asupra partii inferioare a corpului. Cu cat excesul in greutate este mai mare cu atat creste si procentajul persoanelor care sufera de maladii coronariene (angina pectorala, infarct miocardic, ateroscleroza), sau cu afectiuni cancerigene, cum ar fi cancerul intestinelor. Statisticile arata ca peste 30% dintre obezi mor din cauza bolilor de ficat sau a diabetului. De asemenea obezii pot avea probleme mult mai mari decat cei cu greutate normala in cazul unor inteventii chirurgicale.
          Cea mai mare greseala facuta in domeniul nutritiei, priveste absorbtia excesiva a hidratilor de carbon, care sunt lipsiti de valoare nutritiva si care se gasesc in: zahar, dulciuri, faina, bauturi alcoolice. Acestea sunt transformate de organism in depuneri de grasimi.
          Obezii se afla in interiorul unui cerc vicios. Grasimea nu mai este la moda, iar mass media infatiseaza saptamanal o imagine care contravine modului de viata a persoanei obeze. Astfel, aceasta se confrunta, mai mult sau mai putin, cu un stres psiho-social, iar reactia ei este, in general, sa manance tot mai mult.
          Multe persoane, in special femei, iau medicamente de sinteza pentru slabit, care au efectul de a le suprima pofta de mancare, actionand ca un laxativ. Folosirea permanenta a acestor medicamente creaza dependenta si perturba metabolismul apei si a sarurilor din organism, provocand edeme, rinichii sunt afectati, se produc tulburari psihice si de ritm cardiac. Au aparut regimurile pe baza de pulberi, care, in prima faza, produc o scadere insemnata in greutate, deoarece organismul pierde multa apa, dar nu scade si grasimea.

2014-09-15T18:12:11+03:00
           Pentru o alimentatie corecta de la nicio o masa nu ar trebui sa lipseasca fructele sau legumele. Acestea pot fi consumate sub forma de sucuri sau salate. Alimentatia corecta ne mentine sanatosi. O alimentatie nesanatoasa poate duce la carente grave de vitamine si minerale. 
          Dieta trebuie sa fie cat mai echilibrata, sa mancam din toate cate putin si sa nu facem excese. De asemenea, trebuie sa evitam pe cat putem prajelile si grasimile.
          Organismul nostru are nevoie de calciu pentru o crestere sanatoasa. In acest sens ar trebui sa consumam cat mai multe produse lactate. Nici necesarul de fier al organismului nu ar trebui neglijat. Surse importante de fier sunt spanacul, carnea, pestele, cerealele.
            Micul dejun este o masa importanta ce nu ar trebui sarita de nimeni. Acesta ne da energia necesara activitatilor de peste zi.
            Dulciurile nu ar trebui sa lipseasca nici ele din dieta unui copil. Insa, trebuiesc consumate cu masura altfel apar cariile si kilogramele in plus de care cu greu vom scapa.
1 5 1