Răspunsuri

2016-05-02T13:24:13+03:00

In imagini si pe undeF : Stii, Caro, e un lucru care ma framânta,,

c : Ce anume ?

F:E ca… eram sigura ca mi-am gasit vocatia, dar acuma nu mai sânt !

C:Tu ? Asta-i buna!Nu mai vrei sa fii reporter ? Tu l-ai afirmat, totusi, tare si puternic, de mii de ori !

F:Reporter, da ! Dar nu in presa scrisa ! As vrea sa lucrez in audio-vizual.. intelegi, reporterii de radio, toata lumea ii aude, ii asculta , le cunoaste vocea, sânt toti agatati de buzele lor, ce sa mai spun despre reporterii de televiziune ! Pe aceia, nu numai ca toata lumea poate sa ii asculte, dar ii si poate vedea

C : Bine, dar stii ce cred eu despre rolul imaginii in media ! Nu am fost poreclita degeaba « Camera »,

F : Si de altfel, la radio si la televizor informatia este aproape instantanee. Apesi pe un buton si gata ! Gata, esti branchat pe actualitati!Exista canale care emit informatii continuu 24 de ore din 24, ca France Infos ! Asculta ce spune intr-un interview acordat magazinului Label France, Pascal Delannoy, le directeur de France Infos, cu ocazia aniversarii primului deceniu de existenta a postului de radio :« Label France :-Ce bilan faceti la sfârsitul primului deceniu de informatie continua la France Infos ?

PD : In primul rând este un succes pentru serviciul public care a lansat formula. France Infos a fost precursor si ramae unic in felul sau. … Intr-un context de numeroase oferte, France Infos a stiut sa-si impuna calitatile de radio in serviciul public.

LF : Care sânt punctele tari si punctele slabe ale radio-ului France Infos ?

PD : Inainte de France Infos, ascultatorul trebuia sa se uite la ceas, fiind tributar de orarele jurnalelor radio. De când exista France Infos, poate sa se informeze la orice moment, când decide(sa o faca). Totusi, nu trebuie sa asteptam tot din partea postului France Infos, care lucreaza in principal « pe viu », in urgenta, si joaca rolul de alerta…

LF : Cu ce va semana France Infos când va sarbatori cei 20 de ani ?

PD : In 2007, vom putea auzi tot si peste tot… In Franta putem sa ne imaginam ca emiterea va deveni din ce in ce mai sofisticata si tematica.France Infos ar putea , de altfel sa fie la originea unei astfel de dezvoltari, lansând France Infos Sport sau France Infos Economie, sa si mai bine France Infos Etranger. Sper doar ca de aici in zece ani acest radio va exista in continuare, caci France Infos ramâne inainte de toate un radio de informatii generale, »


Caro : De informatii generale, perfect ! Dar meseria de reporter de radio sau de televiziune este si o meserie oribilde periculoasa. Ai vazut câti reporteri si câti jurnalisti au murit anul trecut , ucisi de bombe, de gloante ratacite, luati ostatici.

Fredo : Cu atât mai rau ! M-am decis ! Voi fi reporter de radio si de televiziune !2 4 2