Alexandra are 400 lei. isi cumpara o rochie care costa 100 de lei, o treime din rest este suma necesara cumpararii unui rucsac, iar cu a zecea parte din suma ramasa dupa ce a cumparat rochia si rucsacul o sasi cumpere o brosa. cu ce suma ramane alexandra daca cumpara rochia, rucsacul si brosa?

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-14T15:58:57+03:00
Rochia =100lei
rest1=400-100=300lei
rucsac=300:3=100lei
rest2=300-100=200lei
brosa=200:10=20lei
rest3=200-20=180lei
                                           Raspuns:180lei

2 5 2
2014-09-14T15:59:51+03:00
400-100=300
1/3*300=100lei-rucsac
400-(100+100)=200
1/10*200=20lei-brosa
400-(100+100+20)=80lei
R.suma cu care a ramas Alexandra este 80 de lei
defapt era 180 de lei
da ai dreptate
scuza-ma !!!
nui nimic