Un turist a parcurs o distanta de 20km.in doua zile .In prima zi el a parcurs 20%din drum,restul in a doua zi.Ce distanta a parcurs in a doua zi?Ajutatima dar va rog daca puteti face si schema problemei.

2

Răspunsuri

2014-09-14T08:08:03+03:00
20% din 20= 20/100 *20= 20/5=4km -in prima zi

20-4=16 km a parcurs in a doua zi.
Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-14T08:19:03+03:00
Prima zi= X km
A doua zi= 20% din X = X:5 = Xx20:100
X+X:5 = 20Km /inmultim relatia cu 5
5X+ X= 100Km
6X = 100Km
X=100:6
X=16,6Km   16,(6)x20=332   332:100= 3,32~ 3,4 (a doua zi)
Verificare: 16,6+3,4=20