1)
Intr-un stup din livada bunicilor sunt 6 trantori, albine lucratoare de 10 orimai multe , iar albine ..paznici,, reprezinta a treia parte din totalul albinelor lucratoare si al trantorilor.
CATE ALBINE ,,PAZNICI,,SUNT IN STUP?

2)
Bunicul are 63 de ani .Nepoata lui are de 9 ori mai putini ani , iar bunica e cu 52 de ani mai in varsta decat fetita .
CATI ANI VA AVEA BUNICA PESTE 5 ANI?

3)
Stiind ca de pe o oaie se obtin l atuns 2kg de lana de calitate superioara,afla cate KG de lana se obtin de la toate oile din turma ce paste pe muntele Strajii. Rezolva problema in doua moduri.

4) calculeaza in doua moduri:
( 49+56) x7=
(180 +68)x3=
(408 + 280) :4=
(654+246) : 6=

Ps :scuzati-ma daca sunt prea multe dar nu mai am puncte ca sa pun una cate una :(

2
1) (49+56)×7=105×7=735.....2)(49+56)×7=343+392=735.......1)(108+68)×3=176×3=528.....2)(108+68)×3=324+204=528........1)(408+280):4=688:4=172......2)(408+280):4=102+70=172........1)(654+246):6=900:6=150......2)(654+246):6=109+41=150.....s
Sper ca [email protected]
Ajutat :)
multumesc

Răspunsuri

2014-09-13T15:29:56+03:00
6*10=60 albine lucratoare
60:3=30 slbine paznice

1 1 1
2014-09-13T15:45:12+03:00
2)63:9=7ani(nepoata). 52+7=59ani(bunica). 59+5=64 ani(bunica peste 5 ani)
1 1 1