Răspunsuri

  • viP
  • Începător
2014-02-13T15:46:13+02:00
Un pui de caprioara se plimba prin padure. Insetat fiind, asculta cu atentie daca exista vreun zgomot de parau. Ciuleste urechile bine si se avanta prin padure, sarind peste crengile rupte de iarna care tocmai trecuse. Sunetul apei susurand se apropie din ce in ce mai tare, dar puiul se opreste, in mijlocul unei poienite. Un miros ciudat ii gadila narile, ceva care seamana cu mirosul de noroi. mai face cativa pasi, apropiindu-se de ceea ce puiul credea sa fie un izvor proaspat.
Compunerea sa aiba ca model ''Caprioara'' de Emil Garleanu
2014-02-13T15:57:01+02:00
Era o zi obisnuita .Prin padure se auzeau glasurile cristaline ale pasarilor. In aer plutea un miros placut .Toti puiutii erau altaturi de mamele lor .
Iepuroaica isi chema puii in cuib. Ursoaica se uita cu drag la puii ei. Dormeau pe spate cu labutele in sus . Insa,doar puiul de caprioara ratacea prin padurea rece si plina de primejdii.Ajunsese pe marginea apei.Ii era sete.Uitandu-se in apa, vedea tot ceea  ce se intamplase cu ceva timp in urma.
Sta cu mama lui la marginea padurii. Aceasta il dezmierda cu dragoste. Mama lui nu mai era acum cu el,fusese sfasiata de lup. Mugetul ei de durere ii lasase puiului o durere in suflet. Ii era foarte dor de ea..Incerca sa se obisnuieasca cu noua lui viata,din care lipsea cu desavarsire dragostea mamei sale. Insa,chiar si fara dragostea mamei sale ,puiul de caprioara va incerca sa se obisnuiasca cu noua viata alaturi de celalalte animale .