Efectuand calculele (3x+4)(2x-5)-(x+3)(x-6)-(x+2)(x-1), rezultatul obtinut este egal cu ...
trebe sa descompuneti in factori

1
am trecut pe a 8 dar cartea e de a 7 trebe sa sti sa descompui bine in factori
stai, cum sa rezolvi o ecuatie daca nu e un rezultat...scz, poate nu stiu eu..dar daca e o necunoscuta trebuia sa fie rezultatul si sa se afle necunoscuta O_O (eua cum trec a7a)
x1
x1=0 x2=1 1/4
You are welcome!

Răspunsuri

2014-09-13T07:50:10+03:00
(3x+4)(2x-5)-(x+3)(x-6)-(x+2)(x-1) = 6x^2 - 15x + 8x - 20 -( x^2 - 6x + 3x - 18 ) - ( x^2 + 2x - x - 2);
Reduci termenii asemenea => 4x^2 - 3x = x * ( 4x - 3 ).

Bafta!