Intr-o cisterna sunt 1800 litri de motorina .In prima zi ce consuma 250 litri , in a doua zi , jumatate din cantitatea ramasa , iar in a treia zi se consuma restul .
Cati litri se consuma in a doua zi ? Dar in a treia zi ?
Plan de rezolvare :

2

Răspunsuri

2014-09-12T11:13:11+03:00
La inceput = 1800 l
in prima zi = 1800 - 250 = 1550
=> in prima zi mai raman 1550 l
in a doua zi se consuma jumatate din ce ramane in prima zi => jumatate din 1550 => se consuma 775 l
in a doua zi raman  1550 - 775 = 775 
=> in a treia zi se consuma 775 l
Raspunsurile sunt egale, mai exact ambele sunt 775. Sper ca te-am ajutat!
2014-09-12T14:21:39+03:00
Cati litri au ramas pentru a doua zi?
1800-250=1550
Cati litri s-au consumat a doua zi?
1550:2=775 l
Cati litri s-au consumat in cele doua zile?
775+250=1025
Cati litri s-au consumat a treia zi?
1800-1025=775 l
R=775 l a doua zi
775 l a treia zi