Răspunsuri

2014-09-12T11:10:05+03:00
1+x supra 17 = 23 supra 17 / inmultim cu 17 =>
1+x = 23 => x= 22

2-x supra 13 = 10 supra 13 / inmultim cu 13 =>
2-x = 10 => x = (- 8)

x supra 2 + x supra 3 - x supra 6 = 8 supra 6 
dam numitor 6 in partea stanga => multiplicam fractia cu numitor 2 cu 3 si cea cu numitor 3 cu 2=>
3x supra 6 + 2x supra 6 - x supra 6 = 8 supra 6 / inmultim cu 6
=> 3x+2x-x = 8 
4x = 8 => x= 2
P.S. inmultim cu numitorul comun deoarece "supra" inseamna impartire, deci inmultind scapam de ea xD
totusi exercitiul b) s-ar putea sa fie gresit. asigura-te ca nu e scris x-2 daca ar fi asa rezultatul ar fi x= 12.
Sper ca ai inteles