Răspunsuri

2014-09-12T00:58:11+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
A/11=b/3=k

a=11k
b=3k

(7a-2b)/(3a+5b)= (7*11k-2*3k)/(3*11k+5*3k)=

=(77k-6k)/(33k+15k)=

=71k/48k=

=71/48
2014-09-12T06:39:45+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Daca a/11=b/3, calculati 7a-2b/3a+5b

 \frac{a}{11}= \frac{b}{3} \\ => \frac{a}{b}= \frac{11}{3}

 \frac{7a-2b}{3a+5b} .simplificam.fortat.cu.b \\ \frac{7 \frac{a}{b} -2 \frac{b}{b}}{3\frac{a}{b}+5\frac{b}{b}} =\frac{7 \frac{a}{b} -2 }{3\frac{a}{b}+5}=\frac{7 \frac{11}{3} -2 }{3\frac{11}{3}+5}=\frac{ \frac{77}{3} - \frac{6}{3}  }{11+5}= \frac{ \frac{71}{3}}{16}= \frac{71}{3*16}= \frac{71}{48}