Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-13T02:00:59+03:00
- Care a fost ideea centrala activitatii desfasurate in ultimul sfert de veac al sec al XIX lea?   - Am considerat ca poporul german isi merita o soarta mai buna, de a nu mai trai dezbinat si plin de resentimente in mijlocul lui.
- Au existat factori care au facilitat procesul de unificare a statului german?  - Paradoxal, unul dintre evenimentele care au coagulat acest proces, s a datorat imparatului francez Napoleon I, care dupa invingerea coalitiei statelor germane (ce numarau zeci de state: ducate, principate etc.)  le a ocupat si a creat o uniune vamala germana (un filosof german a prezentat foarte simbolic acest eveniment: Napoleon a suflat peste Germania, si Germania a incetat sa mai existe)
- de ce a fost inlaturat de la putere de catre noul imparat german Wilhelm II lea?  - pe langa invidia care dadea dovada fata de faima obtinuta de mine pe campurile de bataile si cele ale diplomatiei, el dorea sa ma inlature din functia de cancelar si pentru a guverna singur; de asemenea, incet a inceput sa fie atras de curentul razboinic (inoculat de teoria SPATIULUI VITAL german - crearea unui mare imperiu colonial german).