O maşină se deplasează cu viteza de 70 km/h timp de x ore şi cu viteza de 80 km/h timp de 3 ore şi 15 minute . Ştiind că în total a parcurs 365 km , aflaţi cât timp s-a deplasat maşina cu 70 km/h .

Vreau răspuns complet !! Mulţumesc !!

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-11T20:34:52+03:00
80* 3 = 240 KM A PARCURS IN 3 ORE
80 : 4 = 20 KM A PARCURS IN 15 MINUTE
240 + 20 = 260 KM CU VIT. DE 80 KM/H
365 - 260 = 105 KM CU VIT. DE 70 KM/H
70 KM I-A PARCURS INTR-O ORA CU VITEZA DE 70 KM/H
105 - 70 = 35 KM I-A PARCURS IN 30 MINUTE CU VIT. DE 70 KM/H
1 ORA SI 30 MINUTE S-A DEPLASAT MASINA CU 70 KM/H
1 5 1