Răspunsuri

2014-09-11T16:14:03+03:00
                                          Protestia Plantelor
 

                        In conditiile unei economii caracterizate de limitarea tot mai accentuata a resurselor si de cresterea populatiei, o atentie deosebita trebuie acordata dezvoltarii unei agriculturi sustenabile. Chemark Rom sustine agricultura sustenabila atat prin sprijinul acordat fermierilor mici si mari cat si prin grija pentru calitate, mediu si personal. Misiunea noastra este aceea de a proteja rodul muncii tale, fara a afecta mediul inconjurator. Ne asumam indeplinirea acestei misiuni mentinand standardele inalte de calitate ale produselor noastre si respectand oamenii. In plus, in ultimii ani Chemark Rom s-a implicat activ in societatea in care isi desfasoara activitatea organizand o serie intreaga de seminarii atat pentru micii cat si pentru marii producatoriVara, cand temperaturile depasesc de multe ori valoarea de 30 C, plantele din gradina pot avea de suferit. Canicula iti poate afecta mai mult sau mai putin serios plantele, in functie de sensibilitatea lor, dar si de ingrijirea pe care le-o oferi. Afla, asadar, cum poti proceda pentru ca plantele din gradina sa faca fata cu brio perioadelor de canicula din timpul verii!
              Unul dintre factorii care influenteaza negativ dezvoltarea plantelor pe timp de canicula este solul a carui temperatura creste simtitor. In acest caz, cele mai afectate plante sunt cele care au radacini scurte, dar si acelea pe care le-ai amplasat in containere de-a lungul gradinii. Printre simptomele evidente la plantele afectate de solul incins se numara lasarea frunzelor in cursul dupa-amiezii, urmata de uscarea lor.

Pentru a-ti ajuta plantele sa supravietuiasca, aplica un strat generos de mulci in jurul plantelor si uda-l temeinic. Aceasta metoda va contribui la stabilizarea temperaturilor la nivelul solului.