Răspunsuri

2014-09-11T15:26:23+03:00
La noi în Moldova, toamnele sînt întotdeauna nespus de frumoase. Ele vin să ne umple pămîntul şi casele cu bogăţii fără de seamăn. Ele aduc aurul pe copaci, răbdarea în stradă şi melancolia în suflete.
E toamnă, două cuvinte care alcătuiesc un poem al inimii, al sufletului şi al cunoştinţei.
2014-09-11T15:33:01+03:00
                 Toamna
Dis de dimineata , cum am privit pe geam si am vazut-o! o micuta raza a soarelui cum mangaia o frunza ruginie! in acel moment mi-am dat seama ca sosise toamna!
Totul parea un vis! Randunelele grabite  sa ajunga la cuiburi pentru ultimele zile, oamenii in livezi cum aduna roadele pomilor! gramezile de frunze in care sareau copiii !
insa, cel mai frumos lucru pe care l-am putut vedea, au fost puisorii de randunele mari si frumosi! parca ieri ma duceam la cuibusorul lor sa le dau firimiturele de paine.
Cand se apropia sera, apusul era ceva de neuitat! Adierea racoroasa a vantului , cum sufla frunzele ruginii  de pe ramurele si cum le ducea departe , facandu-le sa pluteasca pe apa ca niste barcute vii colorate!
Micutele randunele se grabeau sa ajunga la cuiburile calde, pestisorii intrau la fundul lacului. Toamna unul din anotimpurile schimbarii.
2 5 2