este mi crede-ma do este inafara portativului si la fel si re asa ca e mi
este adevarat
vezi si eu nu fac pian
stai eu nu ma refer la mi eu ma referam la cel simplu
pai eu am intrebat de notele de pe portativ ericablondina2

Răspunsuri

2014-02-12T20:55:26+02:00

nota de pe ultimul portative este MI.stiu asta dearece sunt in anul 4 de pian
Este do 2
Cea mai joasa nota este SI, si cea mai inalta, este FA. Eu fac chitara de doar un an si inseamna ca am mai putina experienta la muzica decat cineva care studiaza de 4 ani, dar mie, profesoara mea mi-a zis ca se pot adauga, atat deasupra, cat si sub portativ maxim 5 linii suplimentare. Deci cea mai joasa, respectiv cea mai inalta nota se gasesc sub, respectiv deasupra liniei ajutatoare cu numarul 5.
P.S. portativul se poate extinde, nu are doar 5 linii si 4 spatii, asta incercam sa zic
ba nu:P ms ceilalti si am aflat ca este MI
Crezi ce vrei, dar eu îți sugerez să nu mă contrazici că am ceva experiență. Iar din moment ce tu ai pus întrebarea nu cred că ştii tu mai multe ca mine în categoria asta
2014-02-12T21:03:39+02:00
Pai nu sunt decat 8 note muzicale si nu exista nota pe ultimul rand fiindca cea mai inalta nota este do de sus si se gaseste pe al treilea spatiu gol

Cea mai inalta nota nu este DO2, pe al 3-lea spatiu, ci FA, deasupra a 5-a linie ajutatoare de deaspura portativului. Daca te referi "ascendent". Daca te referi la cea mai joasa nota, este SI, sub a 5-a linie suplimentara de sub portativ. Si sunt 31 de note, nu 8. Lucrez pe note de ceva vreme, si le stiu destul de bine. Si pentru cine a pus intrebarea, nu exista "randuri" la portativ, ci doar spatii si linii.
Am uitat sa specific un lucru: daca nota este alterata, si nu mai este sunet natural, poate sa urce sau sa scada cu un semiton. Deci cea mai joasa nota e SI BEMOL si cea mai inalta nota este FA DIEZ.