Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-02-13T02:45:48+02:00
Fir-ar să fie de ecuații, de-ăstea am învățat săptămâna trecută și eu :))
Împarte la 9^x și obții 5*(\frac{4}{9})^x-11*(\frac{6}{9})^x+2=0.
Simplificăm și notăm t=(\frac{2}{3})^x. Avem 5t^2-11t+2=0, \Delta=121-40=81=9^2, t_{1,2}=\frac{11\pm 9}{10}, anume \frac{1}{5} și 2. Înlocuind, avem (\frac{2}{3})^x=\frac{1}{5}, deci obținem un logaritm necalculabil (sau că nu știi, dacă n-ai ajuns la logaritmi :)) ). Dacă luăm t=2, avem (\frac{2}{3})^x=2, iar avem alt astfel de logaritm „ciudat” :))