ajutorrrr:explicatia afirmatiei:''limba este cartea de noblete a unui neam

1
datorita limbii noastre noi suntem cunoscuti ca fiind un popor sau un neam daca nu am avea aceasta limba minunata noi nu am putea sa ne intelegem intre noi si nici nu am putea sa fim recunoscuti ca un popor care tine la valorile morale.
mersi mult
Limbile sunt cifruri în care nu literele sunt schimbate cu litere, ci cuvintele cu cuvinte, aşa fel încât o limbă necunoscută este descifrabilă.
Nu există nimic mai de preţ pentru oameni decât graiul matern, întrucât acesta este plămânul prin care respiră întregul neam şi suflarea în care se contopeşte sufletul Prin graiul pe care-l vorbeşte fiece popor ajunge să-şi dezvelească întreaga sa făptură lăuntrică şi spiritul său patriotic în faţa neamurilor străine, dovedindu-le celor din jur.

Răspunsuri

2014-09-08T22:58:11+03:00
Cred că prin limbă poporul nostru își păstrează istoria, tradițiile,cultura,obiceiurile,adică particularizează un popor. De asemenea,poetul folosește metafora „act de noblețe” , ce reflectă trăsăturile cuvântului „nobil”,adică ceva plin de trăsături. Eu ți-am dat câteva idei. Poți să le dezvolți sau să mai adaugi tu.
13 4 13
tu esti fata sau baiat?
:) băiat
:)
cum te numesti?....sh citi ani ai?
?????????????????????????