Va rog mult ajutatima...!

Tata a cumparat de la piata 3 kg de cartofi pretul de 4, 5 lei/kg, 1 kg de morcovi la pretul de 7, 3lei/kg, 2, 5 kg de sfecla la pretul de 5, 2 lei/kg si un pepene verde de 4, 5 kg la pretul de 5, 5 lei/kg.

Au fost suficienti 60 lei pentru a achita cumparaturile? Au mai ramas bani? Citi?

Va rog cum sa rezolv ce sa faccc...am nevoieee

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-08T17:57:10+03:00
3*4,5=13,5
1*7,3= 7,3
2,5*5,2=13
4,5*5,5=24,75
13,5+7,3+13+24,75=58,55
Da au ajuns 60 de lei
60-58,55= 1,45
1 5 1
  • Utilizator Brainly
2014-09-08T17:57:12+03:00
3*4,5=13,5 lei cartofii
1*7,3=7,3 lei morcovii
2,5*5,2=13 lei sfecla
4,5*5,5=24,75 lei pepenele

13,5+7,3+13+24,75=58,55 lei
60-58,55=1,45 lei

Banii au fost suficienti si restul ramas este 1,45 lei
2,5* 5,2= 13 nu 13,75
* Sau cheltui 58 lei și 55 de bănuți
* Din acei 60 lei a mai rămas rest 1 leu și 45 bănuți.
Succes.
Multumesc multt..a fost corecttttttt
Am primit 10