spui cate ceva despre roman;spune ce te-a impresionat la acea carte;care este personajul preferat;de ce este personajul tau preferat;care a fost momentul care te-a impresionat ;ce sentimente ti-a transmis cartea ;ce ai invatat din acea carte....cu placere transmite-mi un multumesc!:)*

Răspunsuri

2014-09-08T11:43:15+03:00
Pai:
-descrii ce fel de opera este, ce fel de actiune este(spui cateva cuvinte despre roman)
-poti spune ceea ce te-a marcat in cartea citita
-poti spune ceea ce nu ti-a placut la carte
-Care este (si de ce) personajul tau preferat.
-Care a fost momentul ce te-a scandalizat/incantat/surprins in carte.
-ce sentimente ti-a trezit cartea

2 3 2
2014-09-08T11:47:38+03:00
Fiind opinie , avem nevoie de conectori : din puntul meu de vedere, potrivit opiniei mele, in primul rand, pe de o parte, pe de alta parte, in alta ordine de idei, in concluzie, prin urmare.
Noi nu putem a ne exprima opinia despre o carte, intrucat nu ne referim la cum aratau paginile sau corpul caracterulu litera, ci ne oprim privirea asupra mesajului sau a actiunii cartii , despre care ne exprimam parerea.

Acum structura argumentativa :

1.Potrivit opiniei mele , tema cartii in discutie, intitulata ......... , scrisa de ........... , este ....... (si spui care este tema, ideea cartii ).
2.In primul rand, ( prezinti un prim argument care sa-ti sustina ideea ca tema ta este corecta , adica daca in carte este vorba despre o calatorie nu o sa vorbim de SF, ca si idee, te poti referi la titlul spre exemplu) 
In primul rand , idee ce sustine afirmatia initiala este prezenta tiltului care constituie o sinteza a intregii relatari a evenimentelor cartii , si il poti comenta daca doresti, (poti spune ca este o structura eliptica de predicat, este un adverb, este o propozitie , etc...)
Pe de o parte, (iti prezinti propria parere asupra relatatii actiunii, in sensul ca , spui ceva de genul : ,, eroul este de neinfrant, etc'' idee de sugestie a puterilor sale ....depinde si de carte)
Pe de alta parte , ceea ce ma face sa admir acest volum , este reprezentat de  ingeniozitatea prezentarii succesinii evenimentelor, sau orice alte aspecte care iti sunt tie relevante sau placute )
Prin urmare, (acum spui parerea finala care sa o reafirme pe cea initiala, dar sa faca o sinteza a cartii ) spre exemplu : Prin urmare, cartea in discutie , constituie un izvor infinit al imaginitaiei si totodata al captivitatii in lumea fictiunii. 
1 5 1