Răspunsuri

2014-09-08T11:27:34+03:00
Nu \stiu daca partile de vorbire raspund la intrebari.
Dar le poti recunoaste astfel:
Substabtivul este partea de vorbire care denumeste fiinte, lucruri , fenomene, actiuni.Ex:floare, casa, ploaie, tunet, ciclism etc.
Verbul:parteaa de vorbire care exprima o actiune.EX:merge, pleaca, vorbeste etc.
Pronumele :este partea de vorbire care inlocuieste un substantiv ex:el/ea/, noi, voi, ei/ele etc.
Articolul:este partea de vorbire flexibila care insoteste un substantiv , aratand in ce masura acesta este cunoscut vorbitorului.Ex: baiatul, fata, niste copii etc.
Adjectivul este partea de vorbire flexibila, care exprima insusirea unui substantv:frumos, desteapta, elegant, cochet, mare, tare etc.
Numeralul:Partea de vorbire flexibila care exprima un numar, o determinare numerica a obiectelor, ordinea sau distributia lor prin numarare.ex:o zecime, primul, prima, al doilea, doi, trei, cinci. etc.
Adverbul este partea de vorbire care arata unde , cum si cand se petrece actiunea.
Ex: Scrie frumos.
S-a dus acasa.
Ajunge la ora trei.
Prepozitia:
Partea de vorbire neflexibila care leaga atributele si complementele de cuvintele pe care le determina.Ex:pe, de , la , cu, de la etc.
 Interjecţia este o parte de vorbire neflexibilă care exprimă, prin sunete articulate, senzaţii, stări sufleteşti, manifestări de voinţă ale vorbitorului sau imită sunete şi zgomote din natură.ex:au!, ham! etc.
Conjunctia:este partea de vorbire care leaga in propozitii doua cuvinte cu aceeasi functie sintactica, sau in fraza, doua propozitii de acelasi fel.
ex:nu merge acsa dar se duce pe afara.
Sper sa iti fie de folos!
22 4 22
2014-09-08T11:28:21+03:00
Partile de propozite raspund la intrebarile: -atribut(care?, ce fel de?) -complement(pe cine/ce, pe care/ce, cum, etc) -subiect(despre cine, despre ce) -predicat(ce face subiectul)
19 3 19
partile de vorbire nu au intrebari ! , persoana care a raspuns precedent ti-a explicat cum sa le identifici, dar ele n-au intrebari
ba au intrebari
Ia spune-mi mie cum pui intrebare la un substantiv:)
scz a scris o fata mai mica si ai dreptate scz scz
ok ^_^