Răspunsuri

2014-02-12T16:04:56+02:00
Alegerile pe care le facem in viata sunt cele care ne definesc existenta. Prietenii, hobbyurile, cartile preferate sunt toate alegeri pe care ni le asumam. In etapele initiatice ale vietii parintii ne indeamna sa facem alegerile potrivite sau aleg ei pentru noi. Varsta adolescentei marcheaza o eliberare simbolica de sub tutela parintilor si un nou inceput. Tentatiile sunt foarte multe si doar buna capacitate de a discerne poate sa te ajute sa distingi binele de rau.
Conflictele din adolescenta sunt cauzate de falsa impresie a adolescentului ca le stie pe toate si din dorinta de afirmare in fata prietenilor, a persoanei pe care o simpatizeaza. Aceste comportamente sociale naturale nu ar trebuie sa obtureze insa alegerile cu adevarat importante, cele care tin de determinarea profesionala, de integrarea in societatea, formarea unei familii. Asumarea unei responsabilitati suplimentare e in ordinea de idei. 
Desi este inca fragil din punct de vedere emotional, adolescentul nu va recunoaste aceasta, el va incerca sa isi demonstreze superioritatea si este necesar sa isi canalizeze eforturile intr-o directie constructiva.
24 3 24