Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-06T21:44:21+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
1)
3x  - y = 4
  x + y = 0 
------------------- Adunam ecuatiile
4x    /  = 4
x = 4 / 4 = 1

x + y = 0
y = -x = - 4

2)
Avem triunghiul XYZ
XY > YZ > ZX

=> XY este latura cea mai mare
Cel mai mare unghi al unui triunghi este unghiul care se opune celei mai mari laturi.
=> Cel mai mare unghi este <Z

cum adica adunam ecuatiile?cum?
Sunt doua metode de rezolvare a ecuatiilor:
1) prin substitutie, metoda pe care presupun ca o sti.

2) Prin reducere
Aceasta metoda e mai eleganta dar nu ai conditii s-o aplici intotdeauna
si decat sa muncesti ca sa iti creezi conditiile, mai bine aplici metoda substitutiei.

Adunarea ecuatiilor face parte din metoda reducerii.
Se procedeaza in felul urmator: in mesajul urmator)
Se aduna coeficientii lui x intre ei, se aduna coeficientii lui y intre ei si se aduna termenii liberi intre ei.
Rezultatul este tot o exuatie in care coeficientul lui x este suma coeficientilor lui x din ecuatiile adunate, samd.
Se justifica sa aduni ecuatiile daca scapi de o necunoscuta, adica suma coeficientilor ei, este zero. Asta inseamna reducere.