Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-06T18:10:21+03:00

La „dizolvarea” SO3 în soluția de H2SO4 are loc reacția :                               SO3 + HOH ⇒ H2SO4   din fiecare mol de SO3 ⇒ 1mol H2SO4                 dacă, mSO3adăugat = m    m/80 = nr. moli SO3 = nr. moli H2SO4             ⇒ mH2SO4 = 98·m/80 = 1,225m    (este vorba de acidul rezultat din reacția SO3 cu apa)

În soluția finală    md = 60·4.9/100 + 1,225m = 2,94 + 1,225m

                            ms = 60 + m          c = 12,25                                ⇒     (2,94+1,225m)/(60+m) = 12,25/100       294 + 122,5m = 12,25(60+m)  ⇒294 + 122,5m = 735 + 12,25m     110,25m = 441     m = 4 g SO3


1 5 1