Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-05T20:37:49+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
A si b
a-b=36  b=2/3*a
a-2/3*a=36 (aduci la acelasi numitor)
==>   3a-2a=108
a=108
b=2/3*108=72
1 5 1
2014-09-05T20:40:47+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
X - y = 36
 / 3 = y
-------
  x  - y = 36 
2x - 3y = 0
-------
Substitutie:  y = x - 36

2x - 3(x - 36) = 0
2x - 3x + 108 = 0
- x = - 108
x = 108
y = x - 36 
y = 108 - 36 = 72
Solutia:
x = 108
y = 72