Redacteaza o compunere de 15-25 randuri in care sa caracterizezi personajul principal din "Fantana dintre plopo", volum: "Hanul Ancutei"

Va rog frumos, ma ajutati? :)

1
sorina.. am o intrebare.. stii cumva cum se pot sterge raspunsurile la intrebari?? :(

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-05T19:43:35+03:00
Neculai Isac este personajul narator , principal din povestirea ”Fântâna dintre plopi” care face parte din volumul „Hanul Ancuței” de Mihai Sadoveanu.
Acesta are două portrete : un portret al povestitorului „ajuns la cărunteță” și un portret al personajului , tânărul erou al întâmplărilor povestite .
Portretul fizic al său este realizat în mod direct de către narator , acesta evidențiind vârsta („om ajuns la cărunteță”) , vestimentația ce sugerează statutul social de mic boier („purta ciubote de iuft cu turetci înalte și ilic de postav cu nasturi rotunzi de argint” , „cu o blăniță cu guler de jder”) . Se notează și un defect fizic („avea ochiul drept strâns”) .
Trăsăturile morale sunt evidențiate prin mijloace indirecte de caracterizare : sociabil („zâmbind  cu prietenie se integreazăîntre drumeții de la Hanul Ancuței ) , bândețe și înțelepciune bătrânească („glas moale și bând”) , poftă de viață („ascultă cu plăcere lăutarii și o prinde de mână pe Ancuța”)
Defectele sale sunt lipsa de experiență și incapacitatea de a prevedea urmările faptelor săvârșite .
Sper că e de folos . ;)


4 4 4