Nu mai am pucte deloc voi scrie 3 exerciti am nevoie urgent !!!! 1.Rezolvati in multimea numerelor naturale ecuatia : 2 x (3x+1) - 1 = 43
2.O carte are 124 de pagini .De cate cifre a fost nevoie pentru numerotarea paginilor ?
3.Mihai parcurge in prima zi 126 km, in a doua zi parcurge cu 27 km mai putin decat in prima zi ,iar a treia zi parcurge cat in primele 2 la un loc. Caluclati distanta parcursa de Mihai in cele 3 zile.

1

Răspunsuri

2014-09-04T23:36:44+03:00
1. 2 * (3x + 1) - 1 = 43
6x + 2 - 1 = 43
6x = 43 - 2 + 1
6x = 42
x = 42/6
x = 7
2. de la 1 la 9 = 9 cifre
de la 10 la 99 = 2 cifre * 100 nr. = 200 cifre
de la 100 la 124 = 3 cifre * 25 nr. = 75 cifre
200 + 75 + 9 = 284 cifre
3. 126 - 27 = 99 km in a 2-a zi
126 + 99 = 225 km in a 3-a zi
126 + 99 + 225 = 450km distanta parcursa in 3 zile
iti multumesc muult :)
ok si alta data daca stiu
pai problema e ca nu mai am puncte si nu prea stiu sa raspund la intrebari
ce clasa esti? daca te straduiesti raspunzi si asa mai si inveti si iti faci si temele. Succes!
trec a 6 -a