Răspunsuri

2014-09-04T18:01:20+03:00
A+b+c=142 piese
a<b<c
a=3
b=5
c=7
142/3=47.1 piese face muncitorul b
142-47.1=94.9 (piese fac impreuna muncitorii a+c
 nr pe care il poate face muncitorul c:
a)48=>94.9-48=46.9   varianta buna
cel mai mare numar de piese pe care il poate face muncitorul c este:
94 si =>ca muncitorul a face 0.9 piese.
Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-04T18:27:43+03:00
X/3=y/5=z/7=k⇒ x=3k, y=5k, z=7k
x+y+z=142 ⇒ 3k+5k+7k=142 ⇒ 15k=142  ⇒ k=142/15 cerd ca este gresita pb pentru ca k trebuie sa fie nr natural.
Incerc cu invers proportional
x*3=y*5=z*7=k ⇒ x=k/3, y=k/5, z=k/7
x+y+z=142
k/3+k/5+k/7=142
35k+21k+15k/105=142
71k=142*105⇒ k=210 
x=210/3=70
y=210/5=42
z=210/7=30
Adica cei cu vechime de 3 ani trebuie sa finiseze 70 de piese, cei cu vechime de 5 ani, 42 piese si cei cu vechime de 7 ani trebuie sa finiseze 30 de piese. (deci corect era invers proportional cu vechimea)
    

b)   4824 km.....24 cm
       x km...........9 cm
x=4824*9/24=1809 km