Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-04T20:03:31+03:00
Egalezi numaratorul si numitorul cu 0
(x+1)(x-1)=0     x+1=0=> x=-1
                       x-1=0 => x=1
2x+3=0    2x=-3 => x=  \frac{-3}{2}

faci tabel de semne ca in poza
rezultatul este x apartine (-infinit,-3 pe 2) reunit cu [-1,1]

la al doilea ex,la numitor iti ramane doar 1,fiindca x si -x se reduc.,deci pe 1 nu il mai treci.
il dai pe 2 intr/o parte cu semn schimbat ca in dreapta sa ai 0.
x²-x-2<0
egalezi cu 0
x²-x-2=0.
a=1
b=-1
c=-2
Δ= 1-4·1·(-2)
Δ=1+8=9.

x1= \frac{1+3}{2} =2
x2= \frac{1-3}{2} =-1.
tabelul il ai tot in poza
rezultatul este x apartine lui (-1,2)


1 5 1