Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-04T16:51:47+03:00
”O luptă-i viața; deci te luptă
Cu dragoste de ea, cu dor.”
Am conștientizat că viața-i o luptă, iar pentru a o câștiga e nevoie de dârzenie, de dragoste. Iubind viața, nu vei capitula niciodată în fața atacurilor exterioare. Trăiesc doar aceia ce luptă cu neînfricare și hotărâre, ce au în dotare arme puternice ca speranța, optimismul și credința.
Este nevoie ca oamenii sa treaca prin bătălia vieții pentru a ajunge la perfecțiune. Ea inseamna o lupta continuă, una de dezamăgiri, împliniri, necazuri, bucurii. Lupta nu e unilaterală, ea se duce pe trei fronturi: lupta cu tine insuți, lupta cu ceilalți și lupta cu conjuncturile nefavorabile. Trebuie să existe un echilibru între cele trei laturi. Dacă învingi în lupta cu tine însuți, care e cea mai dificilă, vei ști cum să ai o abordare eficientă și în celelalte lupte. Momentele în care ne aflăm, fie că sunt bune sau rele ne determină să reacționăm într-un fel sau altul. Dacă ne-am însușit psihologia vieții și am înțeles mecanismele naturii umane, vom manifesta rezistență în necazuri, vom avea noi control asupra lor și nu ele asupra noastră. Vom da dovadă că suntem suflete mature și puternice.
Am observat, din proprie experiență, că o persoană care se confruntă cu o dizabilitate e de două ori mai motivată în lupta vieţii. Prin negura ce se aşternuse pe poteca vieţii mele, am reuşit să găsesc clipa înfăşurată în lumină, ce m-a ajutat să-mi regăsesc sinele.Dumnezeu mi-a dat forţa de lupta cu boala, dorinţa de a trăi şi de a deveni un om mai bun.M-a ajutat să-mi fac o autoanaliză serioasa şi sa-mi reevaluez valorile, dorinţele, priorităţile. Mi-am schimbat scara de valori şi principii, înţelegând care sunt cu adevărat lucrurile importante în viaţă.
Am înţeles că e neînţelept să mă izolez, să mă las dominată de frustrări, de complexe legate de boală, că trebuie să înlătur astfel de sentimente nesănătoase şi că aşa cum mă privesc eu, aşa mă vor privi şi cei din jur. În fiecare dintre noi,se află un luptător, un erou care iese la suprafaţă în momentele critice. Am primit de la Cel de Sus, forţa psihică de a lupta cu boala, cu viaţa, pentru a se observa puterea divină care lucrează în fiecare din noi.
18 4 18