Dupa ce a citit 114 pagini dintr-o carte in prima zi,Maria constata ca mai are de citit 3patrimi din ea.cate pagini are cartea si in cate zile o termina stiind ca in celelalte zile citeste zilnic cate o jumatate din numarul citit in prima zi.

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-03T14:17:53+03:00
114 = 1/4 din nr. de pagini
114 * 4 = 456 pagini are cartea
114 : 2 = 57 pagini/zi
456 - 114 = 342 pag. mai are de citit
342 : 57 = 6 zile
in 6 + 1 = 7  zile termina de citit cartea, cu prima zi in care a citit 114 pag.
1 5 1
2014-09-03T14:20:59+03:00
Mai intai: Cate pagini are cartea?... inmultim 114 x 4 = 456 pagini
Aflam cate pagini au mai ramas de citit...456-114=342
 cate pagini citeste zilnic?...114: 2= 57 pagini
in cate zile termina cartea de citit?... 342 : 57 = 6 zile
1 5 1