Problema de logica ca tema la mate :|
'Un prizonier beneficiind de clementa comandantului inamic este pus in urmatoarea situatie: inchisoarea are doua usi , una conduce la moarte sigura, cealalta la libertate, o poti alege pe oricare. La fiecare usa sta cate un paznic, oricaruia dintre ei poti sa le pui o singura intrebare. Te previn : unul minte totdeauna , iar celalalt spune tot timpul adevarul. Prizonierul a pus o intrebare si a gasit calea spre libertate. Care a fost intrebarea?'

2

Răspunsuri

2014-02-11T20:59:01+02:00
Eu cred ca inrebarea a fost :  o sa  ma lasi sa ies?

Ai 2 usi, A si B, tu intrebi paznicul din fata usii A; presupunem ca usa B e spre libertate; daca il intrebi pe cel corect ti-ar spune raspunsul fals al celuilalt, adica usa A; daca il intrebi pe mincinos ti-ar spune tot usa A deoarece celalalt paznic, corect, ti-ar raspunde B. In ambele cazuri tu vei alege cealalta usa :)
Am sa iau acest rapuns in calcul :D
io nu ma prind...tre sa ajung in situatia aia ca sa pot rezolva ,,faza,,
:D]
:D
2014-02-11T21:09:08+02:00
Se arata cu mana spre o iesire si se pune intrebarea: "Daca te-as intreba ca aceasta este usa care duce spre libertate mi-ai raspunde da?"
Daca raspunsul este Da, aceea este iesirea buna, daca raspunde Nu aceea este iesirea proasta indiferent daca paznicul este cel care spune adevarul sau este cel care minte.
Multumesc ! am sa iua si acest raspuns in calcul :D
o alta intrebare ar fi : pe unde am intrat?
pe la intrare..asa ar fii logic