Răspunsuri

2014-09-02T18:51:39+03:00
Intr-o zi insorita de vara , Lexi, o fata frumoasa , de 10 ani a invatat lectia vietii ei.
  Pe cand se plimba linistita prin parcul din apropierea casei ei ,vazu o alta fetita,cam de aceiasi varsta cu ea care se plimba cu rolele. Lexi s-a mai plimbat o perioada timp in care o observa pe fetita cum se plimba cu rolele incolo si-ncoace fara ca vrun adult sa fie cu ea.  Dupa ceva timp,Lexi, o observa pe fetita plangand si se apropie de ea,dar fara sa scoata un zumzet,apoi o intreba: ``- De ce plangi? `` apoi fetita cu o voce suava si printre suspine raspunse : ``- Am cazut, si m-am lovit,vrei te rog sa ma ajuti sa ma ridic?`` . Auzind asta,lui Lexi i se paru o adevarata insulta asa ca spuse : `` Nu te ajut,trebuia sa o fi luat pe mama ta cu tine`` si pleca ,lasand fetita sa planga si se indrepta spre casa.
 Pe un trotuar vazu un om al strazii cu un caine dupa el. Omul statea pur si simplu,fara sa  ceara bani, statea si isi mangaia catelul. Lexi trecu pe langa el si il intreba : `` De ce stai asa? Chiar crezi ca cineva s-ar uita la tine sa iti dea vrun ban? Trebuie sa inveti sa ceri. `` oMUL RAMASE UITANDU-SE  in gol ,dar Lexi pleca. 
 A doua zi se hotara ca e timpul sa faca o plimbare cu bicicleta asa ca isi lua bicicleta si merse in parcul din ziua precedenta. Acolo ,fata cu rolele era si ea,dar acum avea un bandaj la picior. Cand fetita o vazu pe Lexi,pleca din parc cat putu de repede. La scurt timp,cum Lexi nu prea era atenta la drum,cazu si se lovi la cap ,dar mai rau,isi julise genunchiul si nu se putea ridica. Atunci vazu omul de ieri impreuna cu cainele lui si striga dupa el : `` Hei,nene,ajutor,ajuta-ma,te rog`` Omul veni o ridica si apoi se uita in ochii ei si ii zise :`` Nu conteaza ce facem sau cum suntem,trebuie sa invatam sa ne intelegem,pentru ca toti suntem la fel,chiar daca nu pare. `` Atunci Lexi realiza multe,dar mai presus de toate a invatat o lectie importanta. A invatat ca iubirea,ajutorul si bunatatea sunt cateva din cele mai importante lectii de pe pamant. Aceste lectii nu se predau nicaieri, ci sunt invatate la timpul lor de catre noi toti,in moduri diferite,dar cu acelasi efect.
SPER CA TE-AM AJUTAT 
Multumesc mult
Cu placere,nu e geniala,dar e ce mi-a venit pe moment.
E foarte ok
Multumesc,asa imi folosesc si eu imaginatia la ceva productiv.
:D :*