Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-09-02T14:26:52+03:00
*Pronumele negativ este partea de vorbire flexibilă care ține locul unui obiect prezentat ca inexistent

Exemplu: nimeni, nimic, niciunul


*Pronumele relativ este deosebit de toate celelalte pronume prin faptul că nu numai se referă la un substantiv, la alt pronume sau la o propoziție, reluându-le sau anticipându-le, ci în același timp introduce o propoziție subordonată, fiind parte de propoziție în aceasta.

Exemplu : care, cine, ce, ceea ce, cat


*Locuțiunea adverbială este un grup de cuvinte cu înțeles unitar care se comportă, din punct de vedere gramatical, ca un adverb

Ele pot fi : de mod: pe de rost, incet-incet, de asemenea etc.de timp: zi de zi, de-a pururea, pe inserate, in veci etc.de loc: la dreapta, in mijloc, din loc in loc etc.nehotarate: cine știe cand, cine știe cum, te miri cum etc

3 5 3
2014-09-02T14:28:21+03:00
Pronumele negativ este partea de vorbire flexibila care tine locul unui obiect prezentat ca inexistent.Din acest motiv apare in propozitii negative.
Pronumele negativ se clasifica asa :
-pronume simple:nimeni,nimic..
-pronume compuse:niciunul,niciuna..
Pronumele relativ este deosebit de toate celelalte pronume prin faptul ca nu numai se refera la un substantiv, la alt pronume sau la o propozitie, reluandu-le sau anticipandu-le, ci in acelasi timp introduce o propozitie subordonata, fiind parte de propozitie în aceasta.
Formele pronumelui relativ sunt:
-care,cine,ce,ceea ce,cat,cata,cati,cate....
Locutiunea adverbiala este un grup de cuvinte cu inteles unitar care se comporta din punct de vedere gramatical ca un adverb.Pot fi:
-de mod:pe de rost,de asemenea
-de timp:zi de zi ,in veci
-de loc:la dreapta,la stanga, in mijloc
-nehotarate:cine stie cand, cine stie cum ,te miri cum
1 5 1