Răspunsuri

2014-09-02T13:41:00+03:00
Depinde la ce vrei ca sunt o multime de rezumate.

Soldatelul de plumb
Tofi soldatii semanau intre ei pana in cele mai mici amanunte, afara de unul singur: acesta nu avea decat un singur picior, fiindca fusese turnat cel din urma, iar plumbul nu mai ajunsese. Cu toate acestea, statea intr-un singur picior cum stateau ceilalti pe doua si, dintre toti, tocmai el urma sa aiba o soarta deosebita, datorita unei imprejurari ce merita a fi povestita. Pe masa pe care au fost insirati soldatii de plumb se aflau multe alte jucarii, dar cea mai minunata dintre toate era un castel de carton, prin ferestrele caruia puteai zari, in interior, salile frumos mobilate.

In fata castelului se inaltau cativa copacei, asezati langa o oglinda de cristal care trebuia sa tina loc de lac si pe care pluteau cateva lebede de ceara. Toate acestea erau pline de farmec, dar si mai fermecatoare era o fetita care statea in poarta larg deschisa a castelului. Fetita fusese croita tot din carton, dar era imbracata cu o rochie din matasea cea mai fina si, o panglica ingusta, din matase albastra, ...

Fat-frumos din lacrima
Dupa ce-şi recuperă fata,Genarul plecă, dar Făt-Frumos ştia drumul spre castel aşa ca se reîntoarce şi o gaseşte pe fată singura si pleacă cu ea noaptea.Genarul se întoace dupa fată şi il azvârle pe fecior cât colo spre norii negri,de rămâne cenuşa din el.Din cenuşa lui Făt-Frumos s-a făcut un izvor.Domnul si Sf.Petrea il făcuseră pe prinţ la loc om.El merse iarăşi la castelul Genarului să răpească fata.Când ajunge la fereastra fetei, vede ca plange dar când l-a văzut pe Făt-Frumos ea se lumină.

2 4 2