Răspunsuri

2014-09-02T07:57:19+03:00
95-65=30lei-costa 2 carti
30/2=15lei-costa o carte
65-(3*15)=65-45=20lei-costa 2 penare
20/2=10 lei -costa un penar
7 4 7
2014-09-02T09:02:42+03:00
Notez cu p penarele iar cu c cartile.

2p+5c = 95 pe care o mai scriu ca 2p+3c+2c=95
2p +3c = 65 

inlocuiesc in 2p+3c+2c=95 pe 2p+3c

65 +2c = 95
2c=95-65
2c=30
c=30:2
c=15  lei costa o carte

stiu ca 2p+3c=65
2p+3*15=65
2p=65-3*15
2p=20
p=20:2
p=10 lei costa un penar


2 4 2